Vreden som kan fälla Reinfeldt på en månad

Starka reaktioner på bortplockandet av Tintin-böckerna från Kulturhusets bokhyllor ledde till att den ansvarige fick ta en ”längre timeout”. Att böckerna plockades bort är självklart ur ett politiskt korrekt perspektiv – de passar dåligt in i det ”nya Sverige”. Hade det väckts lika starka reaktioner på den politiska korrektheten som fenomen som på dess naturliga konsekvenser hade svenskarna kunnat avsätta Sveriges ledande politiker när som.  

Historiecensuren av Tintin-böckerna ledde till att svenskar vredgades och motsatte sig ett galet politiskt korrekt påfund. Tusentals reagerade på att en invandrare resolut plockade bort Tintin-böckerna från Kulturhusets bokhyllor för att de utmålade svarta i en inte allt för smickrande dager. Det är märkligt att vi svenskar reagerar så kraftfullt mot mångkulturen och den politiska korrekthetens egentligen ganska logiska konsekvenser men så lite på mångkulturen och den politiska korrektheten som fenomen.

Jag tog mig en titt på Tintin. Han passar inte alls in i det samhälle som, tyvärr, majoriteten av svenskarna genom våra folkvalda röstar på och säger sig vilja ha. Författaren till Tintin hade sympatier med det tyska nazistpartiet NSDAP och Tintin själv är inspirerad av Leon Degrelle, Waffen SS-mannen som Hitler själv sa sig vilja ha som son. Tintin är blond och bärs runt av svarta män med oproportionerligt stora munnar – som vore de sistnämnda inte fullt så värdefulla som den store vite mannen i djungeln. Att vanliga svenskar som röstar på Moderaterna och Socialdemokraterna tar strid för Tintins bevarande så till den milda grad att Behrang Miri, som beslutade om bokborttagningen, inte längre ”vågar bo hemma” kan tyckas synnerligen märkligt när så få reaktioner kommer från svenskarna i övrigt. Varför inte bekämpa den politiska korrektheten på samma sätt?

Viljan att bevara det som är svenskt, vår kultur och tradition, tycks finnas där. Svensken vill kunna hissa sin flagga, kalla sin chokladboll för negerboll och läsa Tintin för sina barn och barnbarn. Nåde den som tar ifrån svensken dessa rättigheter! Ser man till ett större perspektiv verkar dock inte svensken uppvisa samma slags vrede då en flera hundra år gammal kyrka byggs om till moské eller då Reinfeldt med sällskap säljer ut svenska företag och ger förmånliga bidrag till hundratusentals invandrare och låter svenska skattebetalare betala notan. Hade de reagerat med samma nordiska vrede på det fenomen som fått en rappare som Behrang Miri att blir en av de beslutande kring Kulturhusets barn- och ungdomsverksamhet hade Fredrik Reinfeldt petats ned från sin position lika snabbt som svensken fick Miri att träda tillbaka.

Svensken tycks förstå allvaret och reagera när de kan känna igen sig och då de själva påverkas av diverse osvenska beslut. Jag har besökt informationsmöten runt om i landet där upprörda ortbor vill ställa politiker till svars för ett planerat boende för ensamkommande. ”Inte i vårt kvarter, men gärna i någon annan stad! Det klart att vi ska ta emot dem, men inte just här!”.  Jag antar att man kan se samma fenomen då det kommer till moskéer – svenskar som gärna ser att även muslimerna ska få en fullgod mötesplats i det öppna Sverige, men som protesterar när de får reda på att böneropet ska eka på deras gata.

Det är positivt att svensken visar vart skåpet ska stå. Det är positivt att vi inte har blivit så pass pacificerade att vi inte reagerar när vårt kulturarv censureras för att det inte passar in i det ”nya Sverige”. Negativt är dock att svensken inte lika kraftfullt reagerar då det handlar om bakgrunden till att de styrande inte bara vill staka ut framtiden för oss, utan även vill korrigera historian för egensyften. Det är sjukdomen som ska angripas, inte symptomen, men vi har kommit en god bit på väg.

I kölvattnet av Tintin-debatten fick Sverigedemokraterna 9,9 procent i en opinionsmätning. Fler svenskar inser sambandet mellan det lilla och det stora, och inom en inte allt för lång framtid hoppas jag på svenskar som värnar såväl kultur som tradition och folk.

Annonser

4 kommentarer

Filed under Politik

4 responses to “Vreden som kan fälla Reinfeldt på en månad

  1. Bra Sanna. En korrekt analys. Jag önskar bara att fler var lika klarsynta. Alla kan dock inte vara lika analytiska :-) . Hälsar och uppmuntrar Paul

  2. DA

    ”Negativt är dock att svensken inte lika kraftfullt reagerar då det handlar om bakgrunden till att de styrande inte bara vill staka ut framtiden för oss, utan även vill korrigera historien för egensyften. ” Majoriteten av befolkningen har ingen aning om att historien är manipulerad, och de har från barnsben blivit invaggade i att staten är deras vän. I Sverige gillar alla olika så länge alla gillar lika, och ve den som avviker. Vi ser det tydligt med press-stödet. När statskritiska tidningar fick press-stöd, så ville man direkt ändra reglerna på olika sätt så att de inte skulle omfattas av press-stödet. Så mycket för demokrati! Vad gäller historia så är det endast en lite grupp som känner till vad som egentligen hänt, och dessa framställs som revisionister i etablerad media. Fördumningen av folket har nu pågått sen 1945, och det har länge varit hög tid att göra något åt det.

  3. Jessica

    Är du inte på NI längre? När inte ens Vavra är kvar verkar det inte vara mycket kvar av partiet.

  4. Skildrade invandrarbrottslighet och skapade dålig stämning på kultursidorna . Nu får Play prestigefullt pris.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s