Överraskande i sin dumhet

104A0486

Nog för att det politiskt korrekta Sverige kan vara både överraskande i sin dumhet och fascinerande i sin ologiskhet, men efterspelet till Sverigedemokraternas reklamkampanj i Stockholms tunnelbana tog ändå priset.

Visst har man vant sig lite vid det nya Sverige. Det var inte direkt så att man blev förvånad när politiker och twitter-vänstern i samlad trupp gick ut och angrep den ”rasistiska” kampanj som Sverigedemokraterna bedrev i tunnelbanan, där partiet på engelska bad om ursäkt för ”röran” som internationella tiggarligor ställer till med i staden. Nej, inte heller var det förvånande att Vänsterpartister – som gärna förespråkar att man ska tycka olika så länge ”olika” betyder att man tycker ungefär samma sak som dem – uppmanade till protester mot SD:s kampanj. I det lilla landet Sverige kan en reklamkampanj som inte är politiskt korrekt orsaka ett oerhört ramaskri – ja, nog får en dylik kampanj bra mycket mer uppmärksamhet än granater i Malmö eller ett eskalerande gängkrig i Göteborg.

Det som lyckades chocka denna gång var den totala bristen på logik och avsaknaden av ett rätt-och-fel-tänk som heter duga. Till en början tycktes det som att vänsterpöbeln skulle förlora. Visserligen hade de rivit ned SD:s affischer, misshandlat en oppositionell journalist (som visade sig ha romsk bakgrund själv – hoppsan!) och visat att man minsann inte tillåter vilken reklam som helst i tunnelbanan – men det verkade ändå som att SL stod på sig. Reklamen skulle sättas upp igen, SD hade betalat för sig och demokratins spelregler måste trots allt följas. Vi bor ju ändå i Sverige.

Och ja, visst bor vi ändå i Sverige. Efter någon dag av vänsterns protester lämnade SL besked att de inte skulle sätta upp reklamen något mer. Anledningen var så absurd att jag var tvungen att googla en extra gång för att se om det handlade om ett skämt. Men nej, SD:s reklamaffischer skulle tas ned av den enkla anledningen att man inte ville att de stackars antidemokrater som rev ned affischerna skulle skada sig medan de begår brottet. Tänk på det ett ögonblick och låt det sjunka in – man förbjuder en kampanj för att de som river ned affischerna skulle kunna skada sig.

Ack, Sverige. Nu har den politiska korrektheten tagit ett steg för långt. En av de vänsterpartistiska företrädare som på Twitter gick ut med en uppmaning att riva ned affischerna fann sig själv i en inte alltför trevlig situation när hon en morgon vaknade upp till att hennes bil hade fått målarfärg på huven. I landet Absurdistan räknar jag nu kallt med att den antidemokratiska vänsterpartist som fick sin bil nedfärgad rätt och slätt förbjuds att ha kvar sin bil. Jag menar, de små stackarna som vill kasta färg på bilen i framtiden kan ju skada sig på burkens vassa kanter under aktionen.

Sverige är ett fantastiskt land på många sätt. Vår uppfinningsrikedom, vårt sociala skyddsnät, vår flitighet, våra resurser – vi bor i, och bidrar till, ett rikt och i stora drag välfungerande land. I dag har dock mediaeliten och den politiskt korrekta pöbeln på ett fult men effektivt sätt lyckats lägga beslag på ordet ”demokrati” och fylla det med en annan innebörd än det ursprungliga. I dag betyder inte demokrati att alla ska ha rätt att på lika villkor yttra sig. Nej, i dag betyder demokrati att man ska ha rätt att vara odemokratisk och med våld kväsa en åsikt om den inte känns bekväm. Det är dags att ta tillbaka ordet demokrati. I en demokrati ska Sverigedemokraterna kunna annonsera fritt, och personer som råkar trilla ned från rulltrappans räcke när de försöker riva ned affischen får vackert föras till polisen efter ett besök på sjukstugan.

För övrigt är det även absurt att man lyckas skrika ”rasism” om SD:s kampanj i tunnelbanan. Hur man kan få texten ”Internationella ligor gör vinst på människors desperation” att bli rasistisk övergår mitt förstånd.

 

(Publicerad som ledare i Nya Tider)

Annonser

Lämna en kommentar

Filed under Uncategorized

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s