”Solidariska” krigshetsare

Under flera år har vi på Nya Tider tagit upp och skrivit om konflikten i Syrien och fördömt de västerländska politiker som gett sitt stöd till ”frihetskämpande” rebeller. Vi har tagit in rapporter och på-plats-reportage från flyktingläger och intervjuat syrier på plats. Vi har gång på gång påvisat USA;s sponsrande av rebeller i väl underbyggda artiklar. Gammelmedia har inte skrivit ett ord om det. Gammelmedia har aldrig brytt sig. De pro-syriska demonstrationerna på Sergels torg som hölls för ett par år sedan fick inte en enda notis i de större tidningarna.

Idag har politikerna och opinionsbildarna ”kommit på” att kriget i Syrien för med sig stora flyktingströmmar. Samma personer som gav sitt stöd till de ”demokratiska” rebellerna slår sig idag för bröstet och säger att vi alla måste skänka vår lön för att hjälpa dessa flyktingar. Ett otroligt hyckleri.

Att ge sitt stöd till rebeller har aldrig västvärldens politiker haft några problem med. Att respektera ett lands folkvilja har väl aldrig varit deras starkaste sida. Nu kommer konsekvenserna av deras direkta och indirekta krigshets, och då ska man plötsligt leka hjältar.

d7d3d2_d82f86102499b3c04da50995d00613a7

Annonser

1 kommentar

Filed under Uncategorized

One response to “”Solidariska” krigshetsare

 1. Mikael

  Bra skrivet, situationerna i Syrien och Libyen är västvärldens fel då vi stöttat och i Libyens fall även direkt anfallit den då sittande regeringen.
  När en pojke nu fotograferades drunknad vid en turkisk strand så går medierna igång utan att reflektera vid att pojkens död indirekt var en följd av vår politik.
  Det lustiga här är att pappan i familjen sedan tre år levde i Turkiet som gästarbetare medans familjen bodde kvar i Syrien.
  Pappan själv och hans släktingar verkar helt öppna med att skälet till försöket att nå Grekland var att ordna ett bättre liv ekonomiskt till familjen, naturligtvis förståerligt ur deras synvinkel då lockelserna från länder som Sverige och Tyskland är svåra att motstå.
  Utan det ekonomiska incitamentet hade aldrig familjen satt sig på den knappt sjövärdiga båten utan stannat i området precis så en riktig flykting gör (bl.a de ukrainska).

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s