Därför uppmärksammar vi svenska hemlösa

104A5384

Hemlös kvinna i Stockholm får hjälp. Foto: Roger Sahlström

 

Nya Tider har följt svenska hemlösa under flera veckor. Vi har talat med frusna svenskar som ockuperar en förskola, följt två kvinnors kamp för de hemlösa i Stockholm och spenderat tid bland muggar och kartongplakat. Vår historia om de hemlösa ockupanterna på förskolan har i skrivande stund delats hela 14 000 gånger från vår hemsida, och responsen från våra läsare har varit enorm. Två saker har gjort frågan om svenska hemlösa aktuell: Det växande organiserade tiggeriet av romer och migrantkrisen vi har haft de senaste månaderna. Våra svenska hemlösa har hamnat i skymundan.

I Sverige måste man vara god på rätt sätt för att kunna uppnå godhetspoäng. En sak man kan göra för att vinna godhetspoäng är att protestera mot rivningar av diverse romläger, vilket vi rapporterar från i detta nummer. Även om det tycks något ironiskt att vänstern demonstrerar för en folkgrupps rätt att bo i smutsiga kåkstäder, är det fortfarande en så kallad ”accepterad godhet”. Nyligen blev jag vittne till en intressant ordväxling på ett pendeltåg i Stockholm. En svensk dam gav en romsk tiggare pengar, något som en ung man med utländskt utseende reagerade på. Han sade då till damen att pengarna med största säkerhet går till organiserad brottslighet och att det knappast hjälper fattiga personer att ta sig ur sin fattigdom. Damen fräste då att hon ändå kände att det var något bra att ge pengar till tiggarna. Invandrarmannen suckade, och jag förstår honom. Det handlar inte längre om godhet, utan om politiskt korrekta principer.

I detta nummer av Nya Tider har vår reporter talat med två kvinnor som engagerar sig för de hemlösa svenskarna i Stockholm. De sade att de ofta får höra hur rasistiska de är, eftersom de fokuserar på att ge svenskar hjälp. Ironiskt nog går det tydligen bra att fokusera på vilken folkgrupp som helst när det kommer till att hjälpa – bara det inte är svenskar. Då är det inte godhet längre, utan diskriminering.

Eftersom det politiska klimatet ser ut som det gör i dag, är våra reportage om Sveriges hemlösa extra viktiga. Det ska inte vara tabu att hjälpa våra egna. Någonting är skevt när våra svenska uteliggare får blankt nej av volontärer som delar ut mat och dryck till de migranter som kommit för att söka asyl. När vår reporter frågade varför man nekat svenskar, fick han som svar att ”de klarar sig själva”. Det är en skrämmande syn, särskilt som den verkar vara vanligt förekommande hos den så kallade godhetsmaffian.

 

(Publicerad som ledare i Nya Tider)

Annonser

2 kommentarer

Filed under Nya Tider

2 responses to “Därför uppmärksammar vi svenska hemlösa

  1. PA

    Otroligt att det i välfärdens Sverige, år 2015 finns hemlösa SVENSKAR!

    • Börje Leijström

      inte alls otroligt ! hade sossarna som lagt grunden för ”välfärden” brytt sig om svaga och gamla skulle det inte finnas hemlösa och fattigpensionärer. Nu har dom chansen igen men bryr sig inte .

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s