Medias epitet har blivit kodord för ”modig”

 

När jag var mindre fick jag höra historien om pojken som ropade varg. Han tyckte att det var roligt att skrämma upp människor genom att ropa att vargen var på väg, trots att ingen fara var nära. När väl vargen kom och han påtalade detta, var det ingen som lyssnade.

Först för något år sedan hittade jag ett verkligt exempel på detta, nämligen hur media hanterar alla som står till höger om Karl Marx. Enligt media är man en rasist om man påtalar massinvandringens baksidor, och i dag är såväl USA:s president som oroliga Agda, 82, högerextrem. För att inte tala om Nya Tiders svarta utrikeskorrespondent från Kenya, Cate, nog är hon en riktig rashatare hon också. Ja, man gick till och med så långt att man i riktigt smutsig kampanj skrev att i Nya Tider får inga andra än etniskt svenska personer skriva, trots att man skulle kunna tycka att dess chefredaktör Vavrinec kanske talade emot den bilden lite. Men det kvittar, man ropar varg, ja jösses vad man ropar. Det är vargar överallt. Herregud vad mycket varg. En björn, till och med? Rysk björn?

Vem lyssnar på medias rop idag? Hur stor makt har media? Man har ropat lite för länge, och jag har sett en tydlig förändring bara det senaste året. Allt fler offentliga profiler tar bladet från munnen, likt Katerina Janouch och Peter Springare. Vad händer? Media kallar dem som brukligt för rasister, men istället möts profilerna av …  kärlek. Mängder av blommor till arbetsplatsen. Janouch finner sina böcker på topplistorna, folk stöttar, gillar, hurrar och hyllar. Efter Expressens uthängning av Granskning Sveriges Fabian Fjälling, hände samma sak. Mängder av blommor, ekonomiska bidrag och stöd. Folk har helt enkelt tröttnat på att lyssna på media. Nu spelar det ingen roll vilka epitet media använder. ”Främlingsfientlig” blir precis lika verkningslöst som ”nazist” och ”högerextremist”. Orden har slutat att verka, de blir snarare  kodord för ”modig person som arbetar för Sverige i motvind”. En vanlig Svensson läser alltså Expressens ”Högerextrema Fabian Fjälling …” som ”Modiga Fabian Fjälling …” och hyllar honom.

Många har blivit uthängda den senaste tiden, men ingen har vikt sig, och ingen har bett om ursäkt. Det är härligt att se. Det viktiga är att man alltid stöttar varandra, att man inte går på media, att man visar att det de gör snarare är kontraproduktivt.

För sanningen är att det går väldigt bra nu. För oss alla. Det är seger efter seger, inte bara i Sverige. Dessutom är vi ett luttrat gäng, som härdats ordentligt men kommit ut starkare. Tillsammans förändrar vi Sverige.

Annonser

1 kommentar

Filed under Uncategorized

One response to “Medias epitet har blivit kodord för ”modig”

  1. Ensam är visserligen stark, men tillsammans… då jävlar :)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s